top of page

Projectes i sinergies sortides d'Assajar és de Covards

EL FUTURO

El director de cine Ramón Frías va veure al Salvador Miralles al Assajar com a actor i va pensar que encaixava molt bé pel seu curt "El Futuro". 

El van gravar i el va presentar al festival Notodofilfest. El só del curt el va fer el també dissenyador del corral Jordi Camps.

 

LOS ACTORES TAMBIÉN PELEAN

Javier Alba de Alba fue a actuar y a dirigir en la poética locura que es "Assajar és de covards" y pudo conocer a Júlio Álvarez, el director del teatro Tantarantana, gracias a Pili y Mili. Al tiempo se reunió con él y le propuso otra locura, llevar una pelea de actores donde este icónico teatro. Júlio accedió y desde entonces, alternando los lunes de Assejar és de covards, se hace una okupación teatral en El teatro Tantarantana donde dos equipos de actores se enfrentan en diferentes pruebas como monólogo dramático, monólogo cómico, escenas teatrales, baile, canción de musical, improvisación... cualquier disciplina teatral. Un árbitro decide para quien van los puntos, el público tiene tomates para lanzar a los actores. Nada habría sido posible sin "Assajar és de covards".

 

PUTA HOSTELERÍA

"El director i dramaturg Pol Mallafré va venir com a públic per veure a l’actriu Àngela Monge, amb qui guarda una estreta relació. En va quedar tant fascinat de la proposta d’AédC que mesos més tard es va presentar amb un text especialment escrit per l’espai. “Puta Hosteleria”, un passeig desenfadat dins d’una cuina qualsevol, una mirada espía al cor de la professió que prácticament tothom ha tocat. Actualment, presenten l’obra a MicroCultura Barcelona. D’altra banda, en clau de promoció s’han inventat la gens exitosa webserie “El Drama Turc”, la cual posa força llum al darrera de tot plegat."

 

NINIS

Rafaela Rivas: Vaig conèixer en Marc Torrecillas mentre dibuixava els actors d’una de les sessions de Aédc. Després vam xerrar i vaig veure que en Marc és multi disciplinar. La casualitat ha fet que pel mes de Març ambdós presentéssim a Miniteatres una proposta teatral, però amb tantes similituds que només podien escollir una. Vam posar-nos d’acord i d’aquí ha sortit “Ninis”, text seu i direcció meva que podeu veure a Miniteatres fins el proper 30 de Març en sessió golfa. Per rematar les coincidències buscant actor per l’obra vaig trobar-me amb en Javier Alba de Alba, antic company meu de classe, i un dels actors participants en una sessió d’Aédc on el Marc va fer de director. Sembla que estiguéssim realment predestinats a conèixer-nos i a treballar junts! Gràcies Aédc per haver fet possible aquestes coincidències.

 

EFECTO 2000

El director de cine Ramón Frías va venir com a realitzador el 9 de desembre de 2013 i des  d'aleshores sempre que pot es passa pel corral per veure noves cares i passar-s'ho bé. Allà va descobrir a la Sara Sansuan com a actriu i la va escollir pel seu darrer curt "Efecto 2000". Mireu el vídeo perquè val la pena!

 

RETRASADO

La directora i productora Nura de Diego va venir com a públic varies vegades al AédC  i li va encantar la proposta. Quan va decidir  rodar el curt RETRASADO pel festival NOTODOFILM va pensar que la millor manera de buscar actors en actiu i amb ganes era mirar la web d'Assajar és de covards. Allà va descobrir al Carlos Martinho que encaixava perfectament amb el personatge del cap de RRHH. La resta del repartiment són Oriol Guinart i la també membre del corral Rocío Manzano. El curt està co-dirigit per la Marta Tomàs. La càmara és Mar Morey i el so és cosa de Francesc Bosch.

 

PIT I COLLONS

En Javier Alba de Alba va venir com a actor a AédC i ho va fer genial, fins i tot s'havia après una part del text que parlava sobre l'ofici del actor i tot el públic va quedar encantat amb ell. La Cia de Teatre Estable de la Casa Real (co-organitzadors del AédC) necessitava un expert en impro per la seva companyia i després conèixer-lo a AédC el va fitxar.

Els vam poder veure al Casal de la Prosperitat  el passat 18 de gener de 2014 sota el nom "Pit i collons" amb un equip format per Sara Sansuan, Raquel Loscos, Marc Oliva i Javier Alba de Alba. 

 

LAST CHRISTMAS

Conchi Almeda i Ann Perelló buscaven una directora per la seva peça de miniteatre. Van mirar dins del web d'Assajar és de covards i van veure que la Rocío Manzano havia dirigit el corral. Ja la coneixien però no sabien que tenia aquesta altra faceta, així que li van proposar i van muntar una peça anomenada Last Christmas que es va poder veure als miniteatres el desembre del 2013.

MONSTRES

En Martí Figueres va venir el 7 d'abril del 2014 i va presentar un text (que potser es mou per Barcelona l'any que ve). Després del pas per l¡Assajar és de Covards, va escriure un altra obra de vint minuts que es representà a la I edició dels Nanoteatres que es farà el mes de novembre als Lluïsos de Gràcia. L'obra es diu Monstres, estarà dirigida per la Begoña Moral, a qui va conèixer a la lectura de l'Assajar és de covards, i estarà protagonitzat per l'Iris Fernández (que feia d'actriu al seu text també) i l'Alfons Nieto.
El que Assajar és de covards ha unit, que ningú no el separi!

 

 

 

 

 

LAS COSAS DEL QUERER

El actor Albert Riballo fue como público a un AedC un día en el que su pareja, Maria Donoso, dirigía un texto de la dramaturga Maria Freixanet. Pasó el tiempo y Albert decidió dirigir un 

espectáculo con textos de diferentes autores. Recordó que le gustó mucho el de Maria (Freixanet) y gracias al equipo de AedC consiguió contactar con ella. Ella, muy amablemente le cedió su texto,

y así surgió una bonita colaboración que se pudo ver en  abril de 2015  en el Teatre kaddish de El Prat: Las cosas del querer.

 

 

LLETANIA

En Roger Vidal i l’Helena Codorniu ens vam conèixer en un Assajar és de covards de finals de l’any passat, concretament durant aquella pausa del piti, el pipi i el quiqui, en què tothom es fa el despistat per no apuntar-se a la llista dels valents que actuaran a la segona part, malgrat saber que en pocs minuts acabarà donant-ho tot d’alt de l’escenari. L’Helena, incipient dramaturga, presentava per primera vegada una peça breu titulada “Lletania”, i en Roger, actor assidu al corral, es va interessar per aquell text que parlava dels conflictes de parella des d’una òptica singular. Sis mesos més tard, i després d’enredar l’Alba Aluja per interpretar la protagonista femenina, estrenem Lletania al Fast Teatre, el mini teatre del pis de dalt d’una botiga de pastissets, a l’Atelier del Poblenou. Així doncs, donem les gràcies a Aédc per haver-nos permès engendrar Lletania, la nostra primera obra plegats.

 

 

 

bottom of page